Igaunijas automašīnu reģistrācijas centrs (ARK) ar nākamo gadu B kategorijas autovadīšanas eksāmeniem sāks izmantot ar divām videokamerām un datoru aprīkotas automašīnas, ziņo "Eesti Päevaleht Online".
Jaunās eksāmeniem paredzētās automašīnas ir aprīkotas ar ierīci, kas ieraksta autovadīšanas eksāmena gaitu: maršrutu, bremzēšanu, pagrieziena rādītāju izmantošanu utt.

Eksaminētājs savas piezīmes par braucienu ierakstīs datorā, un vēlāk tās varēs salīdzināt ar automātiski fiksētajiem datiem, pavēstīja ARK.

ARK eksaminācijas departamenta vadītājs Toivo Kangurs informēja, ka nākotnē eksāmenos tiks izmantotas ARK, nevis autoskolu automašīnas, ar kurām audzēkņi veic mācību braucienus.

Eksāmens sāksies mācību laukumā, bet vēlāk topošo autovadītāju braukšanas iemaņas tiks pārbaudītas arī pilsētas satiksmē.

ARK pauda pārliecību, ka jaunā kārtība radīs iespēju labāk analizēt eksāmenus un ļaus vieglāk konstatēt jauno autovadītāju tipiskās kļūdas un prasmes, kuru mācīšanai autoskolām būtu jāpievērš vairāk uzmanības.

Jaunā sistēma arī sniegs pilnīgu eksāmena laikā pieļauto kļūdu analīzi. Ja topošais autovadītājs apstrīdēs eksāmena rezultātus, būs iespējams balstīties uz videomateriālu un brauciena laikā datorā fiksēto informāciju.

Autovadītāja apliecības pretendenti var atteikties no videofilmēšanas, taču tad eksāmena laikā automašīnā jāatrodas diviem eksaminētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!