Igaunijā iznācis pirmais HIV infekcijas nēsātājiem un viņu tuviniekiem domāta laikraksta numurs. Laikraksts "Pluss", ko igauņu un krievu valodā izdod HIV pozitīvo cilvēku atbalsta biedrība ESPO, iepazīstinās lasītājus ar jaunākajām ziņām zinātnes un medicīnas, likumu, psiholoģijas un starptautiskās politikas jomā.
Pirmajos gados, kad ārsti sāka diagnosticēt pirmos HIV infekcijas gadījumus, ar AIDS izraisošo imūndeficīta vīrusu (HIV) inficētie cilvēki izjuta tikai bailes un vajadzīgās informācijas trūkumu, kas saīsināja viņu dzīvi, avīzē raksta Igaunijas parlamenta deputāte ārste Nellija Kaļikova.

"Miljoniem cilvēku visā pasaulē dzīvo ar HIV un cenšas panākt, lai viņu dzīve būtu ilga un kvalitatīva. Mēs ceram, ka informācija šī laikraksta lappusēs palīdzēs saglabāt veselību, pārvarēt krīzes, izvairīties no bīstamām kļūdām un radīt labvēlīgu vidi, kas īpaši vajadzīga tiem, kas ik dienu cīnās ar HIV infekciju," redaktora slejā raksta ESPO prezidents Vjačeslavs Vasiļjevs.

Nesen Igaunijā izveidota arī ESPO interneta mājas lapa www.espo.ee . Tās veidotājs Igors Soboļevs aģentūrai BNS teica, ka tuvākajā laikā organizēs arī interneta forumu, kurā visi interesenti varēs apmainīties viedokļiem un uzdot jautājumus speciālistiem. Informācija ESPO mājas lapā pieejama igauņu, krievu un angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!