Simona Vīzentāla centra Izraēlas nodaļas vadītājs Efraims Zurofs paziņojis, ka joprojām gaida, lai Igaunijas valdība sper soļus nacistisko noziedznieku aizturēšanai, un solījis šonedēļ ievietot Igaunijas preses izdevumos reklāmu, kurā aicinās Igaunijas iedzīvotājus sniegt ziņas par šādu noziedznieku uzturēšanās vietu.
Runādams informatīvajā televīzijas programmā "Kanal 2", Zurofs svētdien piesolīja par šādām ziņām atlīdzību 10 000 dolāru apmērā.

Viņš apšaubīja rezultātus, ko devusi Igaunijas drošības policijas veiktā izmeklēšana attiecībā uz Vīzentāla centra iesniegto 16 aizdomās turamo personu sarakstu, un mudināja Igaunijas valdību turpināt izmeklēšanu.

Kā jau ziņots, Igaunijas Drošības policija neierosināja krimināllietu, balstoties uz Zurofa iesniegtajiem aizdomās turamo personu sarakstiem. Tā paziņoja, ka 16 personas, kuru vārdi šajos sarakstos minēti, nav piedalījušās ebreju iznīcināšanā Baltkrievijā igauņu policijas bataljona sastāvā, turklāt neviena no tām šobrīd nedzīvo Igaunijā. Droši zināms, ka deviņu no šiem cilvēkiem vispār vairs nav starp dzīvajiem, bet par pārējiem informācijas nav.

Televīzijas programmā Zurofs arī paziņoja, ka nākamā gada sākumā darbu turpinās Maksa Jakobsona komisija, kas izmeklē nacistiskos noziegumus.

Kā atzinusi Drošības policija, šī komisija devusi tiem vēsturisku vērtējumu, bet tiesībsargāšanas institūcijas var ierosināt krimināllietu vienīgi par konkrētu nozieguma faktu un pret konkrētu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!