Centrāligaunijas piena pārstrādes kompānija "E-Piim" plāno uzbūvēt jaunu siera rūpnīcu, kurā interesentiem būs iespēja vērot visu ražošanas ciklu caur stikla sienām.
Rūpnīcas celtniecībā "E-Piim" investēs 130 miljonus kronu, vēstī laikraksts "Postimees".

Igaunijas pārtikas rūpniecībā tas būs pilnīgi jauns mārketinga līdzeklis, laikrakstam teica "E-Piim" finansu direktors Tāvi Āss.

Jaunajā ražotnē iecerēts izgatavot sieru un iepazīstināt ar siera ražošanas procesu cilvēkus, kuriem par to ir interese. Rūpnīcas ražošanas telpas būs atdalītas no stikla koridoriem, pa kuriem pastaigāsies apmeklētāji. Turklāt rūpnīcas telpās būs arī siera restorāns.

Pēc Āsa vārdiem, darbi pašlaik ir sagatavošanas posmā - izstrādāts sākotnējais projekts un panākta principiāla vienošanās ar finansētāju - Vācijas kompāniju DEG.

"E-Piim" pašlaik ir siera rūpnīca Poltsamā pilsētā Igaunijas dienvidos. Kompānijas galvenais birojs un piena pulvera un sviesta rūpnīca atrodas Jervē-Jāni Centrāligaunijā.

Āss teica, ka nākotnē "E-Piim" plāno galveno uzmanību pievērst siera ražošanai.

2000.gadā "E-Piim" eksports uz Eiropas Savienību veidoja 80 procentus no kopējā realizācijas apjoma. Kompānijas peļņa bija 6,7 miljoni kronu, apgrozījumam sasniedzot 220 miljonus kronu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!