Igaunijas arodbiedrības ir apmierinātas ar mītiņu, kurš trešdien tika sarīkots pie parlamenta ēkas Tallinā, vēsta "Postimees".

Pasākums kopumā noritējis mierīgi. Uz to bija pulcējušies aptuveni 1500 cilvēki.

Igaunijas Arodbiedrību centrālās apvienības (IACA) priekšsēdētājs Harri Taliga norādīja, ka mītiņa organizatori ir apmierināti ar pasākuma mērogu.

"Ceram, ka valdība tagad mainīs savu viedokli un iesaistīsies trīspusējās sarunās, no kurām šodien izvairās," sacīja Taliga.

Mediji ziņo, ka arodbiedrību akcija bija diezgan trokšņaina. Cilvēki dziedāja, svilpoja un skandēja: "Vienošanās, vienošanās!" un "Nost ar Ansipu!" [Igaunijas premjerministru Andrusu Ansipu]

Kā ziņots, IACA pieprasa, lai valdība pildītu 2008. gada 23. aprīlī noslēgto trīspusējo vienošanos par darba likuma noteikumiem un nekavējoties uzsāktu trīspusējas pārrunas par izmaiņām darba likumā un darba apdrošināšanas likumā, atliekot to spēkā stāšanos līdz vienošanās panākšanai.

Arodbiedrības vēlas panākt, lai Parlaments pārtrauktu Reformu partijas un apvienības "ResPublica" frakciju ierosinātā darba apdrošināšanas likuma izmaiņu projekta izskatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!