Igaunijas ģenerālprokurors Normans Āss atzinis, ka pagājušajā gadā Igaunijā ievērojami mazinājies slepkavību un zādzību skaits, ziņo "ETV 24".
Viņš sacījis, ka, salīdzinot ar 2005.gadu, pērn slepkavību skaits valstī ir sarucis par aptuveni vienu ceturto daļu, bet zādzību – par vienu trešo daļu. Pirmās pakāpes noziegumu skaits Igaunijā pērn esot samazinājies par 10%, Igaunijas televīzijas rīta programmā "Terevisioon" paziņojis prokurors.

Āss noziegumu skaita samazināšanos saista ar iedzīvotāju ekonomiskās labklājības paaugstināšanos. Vēl būtisks faktors, kas ietekmējis noziedzības statistiku, viņaprāt, ir jaunais kriminālprocesuālais kodekss.

"Tādējādi mums bija lielākas iespējas ļaundarus tiesāt vai arī ietekmēt viņus ar kādiem citiem paņēmieniem," sacījis Āss.

Kaut arī policija, pēc prokurora domām, pēdējos gados netika pietiekami finansēta, tas nav būtiski ietekmējis valsts spēju cīnīties ar noziedzību.

Āss arī piebildis, ka noziegumu skaits deviņdesmitajos gados Igaunijā pakāpeniski palielinājās, taču 2002.-2003.gadā situācija stabilizējās un noziegumu skaits sāka samazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!