ASV kompāniju "SpaceX" un "Tesla" dibinātājs un vadītājs Īlons Masks pirmdien tviterī pauda pārdomas, ka cilvēci varētu piemeklēt Trešais pasaules karš.

Kā norāda "CNN Money", Masks prognozi nav izteicis saistībā ar, piemēram, Ziemeļkorejas regulārajiem kodoluzbrukuma draudiem, bet gan mākslīgā intelekta straujo attīstību.

"Ziemeļkorejai mūsu raižu sarakstā par cilvēces eksistenciālajiem riskiem vajadzētu būt zemu," sacījis miljardieris.

"Manuprāt, augstā nacionālā līmeņa konkurence par mākslīgā intelekta pārākumu, visticamāk, būs Trešā pasaules kara cēlonis," savos tvitera ierakstos prognozēja Masks.

Draudīgās prognozēs Masks izteicis, reaģējot uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina izteikumiem par tehnoloģiju nākotni.

"Mākslīgais intelekts nav tikai Krievijas, bet visas cilvēces nākotne. Lai kurš arī kļūtu par šīs jomas līderi, tas kļūs arī par pasaules valdnieku," Krievijas prezidenta sacīto citē "CNN Money".

Medijs atgādina, ka pēc ekspertu aplēsēm pašlaik vadošās šīs jomas valstis ir ASV, Ķīna un Indija. Masks gan norāda, ka citas valstis izmantos visas iespējamos līdzekļus, lai konkurentus panāktu.

"Valdībām nav nepieciešams sekot parastajai likuma kārtībai. Tās, ja nepieciešams, vienkārši pārņems privāto kompāniju attīstīto mākslīgo intelektu," sacīja Masks.

Kādā citā ierakstā Masks pirmdien pieļāva, ka mākslīgā intelekta sistēma varētu arī pati izlemt uzsākt karu, ja "tā nolemtu, ka uzbrukums pirmajiem ļautu pavērt ceļu uz iespējamu uzvaru."

Tikmēr "Facebook" dibinātājs un īpašnieks Marks Zakerbergs Maska prognozes nodēvēja par "visai neatbildīgām". Masks atbildi parādā nepalika, teikdams, ka Zakerbergs sapratne par šo jautājumu ir "ierobežota".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!