Foto: Kadrs no video

10 000 gadu seni alu gleznojumi ar cilvēkveidīgām būtnēm, kas līdzinās Holivudas filmās redzētiem citplanētiešiem, un objektu uz trīs kājām, kas varētu tikt tulkots kā transportlīdzeklis, atrasti alā Indijas Čhatīsgarhas štatā, vēsta vietne "The Times of India".

"Šie atklājumi uzvedina uz domas, ka cilvēki aizvēsturiskos laikos ir redzējuši vai iztēlojušies būtnes no citām planētām, kas joprojām raisa cilvēku un pētnieku interesi. Turpmāku secinājumu izdarīšanai ir nepieciešams plašs pētījums. Čhatīsgarhā pašlaik nav tāda eksperta, kurš varētu viest skaidrību," stāsta arheologs Džīers Bagats.


130 kilometrus no Raipuras esošā alu sistēmā atrasto zīmējumu pētīšanā Indijas štats plāno iesaistīt ASV Nacionālo kosmosa un aeronautikas administrāciju (NASA), kā arī Indijas Kosmosa pētījumu organizāciju (ISRO), vēsta medijs.

Alu tuvumā esošo divu vietējo ciemu iedzīvotāji zina stāstīt no senčiem mantotu teiku par "rohelas cilvēkiem", kas bijuši mazi augumā un nolaidušies no debesīm apaļas formas objektā, paņemot sev līdzi vienu vai divus cieminiekus, kuri nekad pēc tam vairs nav redzēti.

Ar dabīgām krāsvielām zīmētās būtnes tur rokās ieročiem līdzīgus priekšmetus un tām nav skaidri izteiktu vaibstu – trūkst deguna un mutes, bet dažos gleznojumos tās valkā "skafandrus", stāsta arheologs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!