Indijā izveidota partija, kurā uzņem tikai sievietes. Partija otrdien paziņoja, ka tās mērķis ir cīnīties ar valstī valdošo korupciju un nabadzību un pievērst īpašu uzmanību sieviešu diskriminācijas jautājumiem.
Apvienotajā sieviešu frontē ir gandrīz 100 biedru, un tā plāno piesaistīt vēl tūkstošiem sieviešu, lai nodrošinātu "tīru" alternatīvu Indijā, kur tradicionāli partijās, kuras tiek uzskatītas par negodīgām, dominē vīrieši, teica sieviešu partijas līdere.

"Es uzskatu, ka sievietes ir godīgākas, spējīgākas un strādīgākas," preses konferencē sacīja sieviešu tiesību aktīviste un nelaiķa viceprezidenta Krišana Kanta atraitne Sumana Krišana Kanta.

Viņa apgalvoja, ka partija iegūs finansējumu no individuāliem, nevis korporatīviem ziedojumiem.

"Atšķirībā no citām partijām mēs saviem balsotājiem.. nepirksim alkoholu," viņa teica.

Partija izvirzīs kandidātes šogad gaidāmajās vietējo pašvaldību vēlēšanās rietumu štatā Gudžaratā un ziemeļu štatā Himačalpradešā, kā arī valsts parlamenta vēlēšanās 2009.gadā.

Partijas līderes teica, ka problēmām, kuras skar sievietes, kā, piemēram, līgavas pūrs un aborti gadījumos, kad gaidāma meitenīte, tiks pievērsta īpaša uzmanība.

Indijā nereti tiek veikts aborts gadījumos, kad ir gaidāma meita, bet dažkārt jaundzimušās tiek nogalinātas, jo, lai izdotu meitu pie vīra, tai ir jādod līdzi liels pūrs.

Parlamentā lēmums rezervēt trešdaļu vietu federālajās un valsts likumdevēju iestādēs sievietēm atlikts vairāk nekā desmit gadus.

Partijas pārstāves teica, ka Indijā tikai astoņi procenti valsts likumdevēju ir sievietes, turpretim pasaulē parlamentos vidēji ir 17 procenti sieviešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!