Vienam no Indijas vadošajiem mediju magnātiem ir oficiāli izvirzīta apsūdzība slepkavībā saistībā ar savas audžumeitas nāvi, trešdien paziņoja izmeklēšanas pārstāvis.

Mediju milža "Star India" bijušais vadītājs Pīters Mukerdžī tiek apsūdzēts arī cilvēka nolaupīšanā, pierādījumu iznīcināšanā un nepatiesas informācijas sniegšanā, sacīja Indijas Centrālā izmeklēšanas biroja (CIB) ierēdnis, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

"Viņš tiek apsūdzēts tajos pašos likumpārkāpumos kā pārējie," teica CIB ierēdnis, atsaucoties uz šajā lietā iepriekš izvirzītām apsūdzībām Mukerdžī sievai un vēl diviem cilvēkiem.

Magnāta sieva Indrani Mukerdžī, viņas šoferis Šjams Rai un bijušais Mukerdžī audžumeitas Šīnas Boras vīrs Sandžīvs Khanna tiek apsūdzēti Boras nožņaugšanā, līķa izmešanā mežā un tā aizdedzināšanā.

22 gadus vecā Bora bija Indrani Mukerdžī meita no viņas iepriekšējām attiecībām, un viņai bija mīlas romāns ar Pītera Mukerdžī dēlu Rahulu no magnāta agrākas laulības.

Bora tika noslepkavota 2012.gada aprīlī, bet nākamajā mēnesī viņas apdegušais līķis tika atrasts mežā Maharaštras štatā Indijas rietumos.

Indrani Mukerdžī tika aizturēta pērnā gada augustā aizdomās par slepkavību. CIB novembrī aizturēja arī Pīteru Mukerdžī, kurš pēc vairāku mēnešu ilgas iztaujāšanas otrdien tika pievienots lietā apsūdzēto sarakstam.

Pīters Mukerdžī bija "Star India" vadītājs no 1997. līdz 2007.gadam, bet pēc tam izveidoja savu televīzijas uzņēmumu.

Lieta sākotnēji bija reģistrēta Indijas lielākās pilsētas Mumbajas policijā, bet pērn septembrī lietu pārņēma Indijas lielākā izmeklēšanas aģentūra CIB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!