Foto: stock.xchng
Indijas štata Andhra Pradešs templī Tirumali Venkatešvari kāds anonīms ziedotājs ziedojumu kastītē atstājis 162 briljantus, kuru vērtība tiek lēsta 230 000 dolāru (115 00 latu) apmērā, ziņo aģentūra "Interfax".

Dārgakmeņiem klāt bijis pielikts čeks, kas apliecina to iegādi lielā juverveikalu tīklā, kam tostarp pieder arī vairāki veikali Mumbajā, vēsta laikraksts "Bangalore Mirror".

Pēc tempļa kalpotāju teiktā, tik lielas summas ziedojumu kastītē nav atradušās jau vairākas desmitgades. Lielus ziedojumus ziedotāji parasti personīgi nododot tempļa pilnvarotajām personām.

Pats dārgākais priekšmets, kas ziedots templim pēdējo 10 gadu laikā, bijis ar briljantiem rotāts kronis. Tas sver 2,5 kilogramus, un tā vērtība tiek lēsta 8,2 miljonu dolāru (4,1 miljona latu) apmērā. To templim ziedojis bijušais Karnataki štata tūrisma ministrs, kurš pašreiz izcieš cietumsodu par nelikumībām kalnrūpniecības darbos.

Turapati pilsētā esošais templis Tirumali Venkatešvari ir veltīts Višnu. Svētvieta tiek uzskatīta par bagātāko hinduistu templi. Tā ir visvairāk apmeklētais kulta objekts pasaulē. Rietumos to sauc par "hinduistu Vatikānu".

Katru dienu uz templi nāk vidēji 50 - 100 tūkstoši ticīgo, savukārt lielos reliģiozos svētkus apmeklētāju skaits sasniedz 500 tūkstošus.  

Kā ziņots, augustā Padanabhasvami templī Keralas štatā  atrasti zelta izstrādājumi un dārgakmeņi, kuru vērtību lēš ap 10 miljardiem latu.  Arvien norit diskusijas par to piederību un izlietojumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!