Indonēzijas pilsētā Manado uzstādīta viena no augstākajām Jēzus Kristus statujām. Figūra ar paceltām rokām ir 30 metrus augsta un izgatavota no 35 tonnām tērauda un 25 tonnām metāla šķiedru. Statujas izgatavošanu finansēja viesnīcu magnāts un viens no valsts bagātākajiem cilvēkiem Ciputra.
Statuja izmaksājusi aptuveni 540 000 ASV dolāru (215 550 latu) un tika veidota trīs gadus. Nenoliedzami, ka Ciputras ieguldījums viņam atmaksāsies – jau tagad vērojams tūristu pieplūdums, jo cilvēki grib redzēt šo milzeni.

Indonēzijas Rekordu muzejs apstiprinājis, ka šī ir augstākā statuja Āzijā, tomēr Vjetnamas Tūrisma ministrijas speciālisti iebilst, apgalvojot, ka viņu valstī uzstādītā Jēzus statuja ir 32 metrus augsta.

Indonēzijas iedzīvotāji pārsvarā ir musulmaņi, tomēr austrumu rajonos, kur atrodas arī Manado pilsēta, izplatītāka ir kristietība.

Visaugstākā Kristus statuja atrodas Korkovado kalnā Riodežaneiro un tās augstums ir 39,6 metri. Šis tēls oficiāli atzīts par vienu no septiņiem pasaules brīnumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!