Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās diennakts laikā separātistu kaujinieki turpina apšaudīt Ukrainas pretterorisma spēkus no dažādiem ieročiem, darot to no četriem virzieniem, vēsta aģentūra UNIAN.

Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes pārstāvis Vladimirs Poļevojs norādījis, ka kaujinieki no artilērijas un šaujamieročiem trīsreiz apšaudījuši Doņeckas lidostas teritoriju. Tajā smagi cietuši divi 79. brigādes karavīri. Pēc Poļevoja vārdiem, lidosta paliek Ukrainas armijas „drošā kontrolē”, un pirms dažām dienām veikta daļēja lidostas aizsargu rotācija.

Tāpat no artilērijas, mīnmetējiem un granātmetējiem apšaudīta Avdejevka, Opitnaja, Peskova, Novobahmutska. Tiek norādīts, ka Ukrainas artilērija uz uzbrucēju raidījumiem atbild ar saviem šāviņiem.

Apšaudes notikušas gan Bahmutas trases rajonā, gan vairākās citās apdzīvotajās vietās.

Pilna izmēra grafiks redzams šeit.

Kopumā aizvadītajā diennaktī pretterorisma operāciju zonā gājis bojā viens Ukrainas karavīrs, bet 11 guvuši ievainojumus.

Jau vēstīts, ka kopš Ukrainas konflikta sākuma savas mājas Ukrainas austrumos pametuši 1 035 659 cilvēku, liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) publicētais ziņojums. ANO norādījusi, ka Ukrainas austrumos militāro cīņu zonā atrodas 5,2 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!