Pasaulē lielākais mikroprocesoru ražotājs "Intel" daļēji pārtraucis darbu Honkongas birojā un nosūtījis mājās trešdaļu strādājošo, pēc tam kad radās aizdomas, ka viens no darbiniekiem ir inficējies ar smago akūto respiratorais sindromu (SARS).
Līdz 7.aprīlim trešdaļa no 250 Honkongā strādājošajiem "Intel" darbiniekiem strādās mājās, informēja kompānijas preses sekretāre.

Darbinieks, kuram konstatēja slimības simptomus, "dzīvoja ēkā, kuras iemītniekiem apstiprinājās inficēšanās ar vīrusu," viņa teica.

Honkongā 530 cilvēku ir inficējušies ar netipisko pneimoniju jeb smago akūto respiratoro sindromu (SARS)un 13 cilvēki ir miruši.

Pasaulē lielākais personālo datoru ražotājs "Hewlett-Packard" ieteicis saviem darbiniekiem pāris dienas strādāt mājas apstākļos. Pagājušajā piektdienā kompānija ļāva trešajai daļai no 900 Honkongā strādājošajiem doties mājās pirms darbdienas beigām, jo radās aizdomas, ka viens no darbiniekiem inficējies ar SARS vīrusu.

Savukārt pasaulē lielākā datoru programmatūras kompānija "Microsoft" nosūtījusi saviem 250 darbiniekiem Honkongā elektronisko vēstuli, ļaujot izvēlēties, vai strādāt mājās vai birojā.

Arī Zviedri ir manāmi satraukušies par šīs bīstamās slimības izplatīšanos, jo ir aizdomas, ka kāds Zviedrijas iedzīvotājs, kurš nesen atgriezies no Ķīnas, ir inficējies ar SARS, taču pagaidām vēl nav saņemti apstiprinoši rentgena rezultāti.

Ar SARS, kuru pēc Honkongas zinātnieku atzinuma, izraisa jauns koronavīruss, pasaulē inficējušies jau vairāk nekā 1560 cilvēku, bet vēl 58 ir miruši.

Lielākā daļa upuru ir Ķīnā, kur miruši 47 cilvēki. Ar SARS miruši arī četri cilvēki Vjetnamā, divi Singapūrā, viens Taizemē un četri Kanādā. Infekcija konstatēta Vācijā, Itālijā, Šveicē, Francijā, Īrijā, Rumānijā, Lielbritānijā, Kanādā, Honkongā, Singapūrā, Vjetnamā, Taizemē un Taivānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!