ASV un Irākas spēki centrālajā Didžalas provincē, "Al-Qaeda" kaujinieku pārvaldītā teritorijā netālu no Mukdadijas atklājuši "spīdzināšanas kompleksu", raksta BBC. Trīs ēkās bija telpas ar ķēdēm pie sienām un griestiem un metāla gultas ar pieslēgtu elektrisko strāvu.
Ēku komplekss tika atrasts operācijas laikā 9.decembrī. Netālu atradās arī masu kapi ar vismaz 26 cilvēku mirstīgajām atliekām. Korespondenti norāda, ka Didžalā pēdējo mēnešu laikā notikuši vieni no asiņainākajiem kaujinieku uzbrukumiem.

Uz Didžalu pārcēlušies kaujinieki, kas padzīti no viņu iepriekš apdzīvotās Anbaras provinces un Bagdādes piepilsētām, tāpēc to skaits provincē ir ievērojams. Otrdien pašnāvnieks spridzinātājs uzbrukumā vietējo drošības sargu rekrutēšanas centram nogalināja 13 cilvēkus, tādējādi cīnoties pret vietējo drošības vienību izveidi, kas cenšas mazināt "Al-Qaeda" kaujinieku varu.

Ceturtdien publicētajos ziņojumos par spīdzināšanas centru teikts, ka izlūkošanas informācija bija norādījusi uz kaujinieku pulcēšanās vietu, un reida laikā visā apkārtnē tika atrasti pierādījumi vietējo iedzīvotāju spīdzināšanai, iebiedēšanai un slepkavībām. Vietējie iedzīvotāji atzinušies, ka zinājuši par šādu spīdzināšanas vietu, tomēr nav par to ziņojuši, jo baidījušies no izrēķināšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!