Irāka sestdien paziņoja, ka cīnīsies pret amerikāņu karavīriem "katrā ielā" visā valstī, un mudināja valsts iedzīvotājus sniegt iebrucējiem neaizmirstamu mācību.
Irākas tirdzniecības ministrs Mohammeds Medi Salehs paziņoja, ka Irāka jau ir īstenojusi nepieciešamos politiskos un ekonomiskos pasākumus un patlaban veic slimnīcu sagatavošanas darbus pirms iespējamā ASV vadītā kara pret Bagdādi.

"Jebkurš, kas uzbruks mūsu valstij, zaudēs," Salehs sestdien paziņoja solidaritātes konferencē Bagdādē. "Mēs cīnīsimies no ciemata ciematā, no pilsētas pilsētā, no ielas ielā. Ienaidniekam tiks sniegta neaizmirstama mācība, ja viņš mēģinās uzbrukt mūsu valstij."

Kā LETA jau ziņoja, ASV turpina karaspēka pārvietošanu uz Persijas līča reģionu. Prezidenta Džordža Buša administrācija tikmēr turpina gatavot plānus Irākas vadīšanai pēc prezidenta Sadama Huseina gāšanas, plānojot naftas sektora darbību, drošības sistēmu veidošanu pilsētās un slimnīcu un skolu atvēršanu.

"Irākieši pretosies cīnītāja Sadama Huseina vadībā, lai Dievs viņu sarga, lai aizsargātu Irāku, tās zemi, godu, cieņu, brīvību, neatkarību un gaišu nākotni," teica Salehs. "Irākas nafta, ko prezidents nacionalizēja... no britu un amerikāņu rokām 1972.gadā... paliks tautas un šīs valdības rokās," uzsvēra militārā formā ģērbtais tirdzniecības ministrs.

Salehs informēja, ka Tirdzniecības ministrija jau ir apgādājusi tautu ar pārtiku trim mēnešiem, lai kara gadījumā cilvēki būtu gatavi pretoties. Nākamajā mēnesī tiks izsūtīta pārtika vēl diviem mēnešiem, lai papildinātu mājokļu rezerves.

Kā zināms, Irāka ik mēnesi iedzīvotājiem izdala nepieciešamākos pārtikas produktus. Šogad Bagdāde tos sāka piešķirt dubultā apjomā.

Pārtiku Irāka importēja saskaņā ar 1996.gadā izstrādāto ANO programmu "Nafta pret pārtiku", kuras uzdevums bija mīkstināt ekonomiskā embargo ietekmi uz ierindas irākiešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!