Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Tā dēvētie "darbinieki-spoki" veido vairāk nekā desmit procentus no valsts sektorā strādājošajiem, aplēsis Irākas finanšu ministrs Ali Alavi.

Irāka ir bēdīgi slavena augstā korupcijas līmeņa dēļ, zemu dzīves līmeni un augstu bezdarba līmeni, neskatoties uz atrašanos naftas eksportētāju galvgalī. Viens no faktoriem, kas veido šos kontrastus ir slikta pārvaldība, atzīmē Tuvo Austrumu medijs "Bas News".

Alavi laikrakstā "al Sabah" publicētā intervijā atzinis, ka valstī ir aptuveni 300 000 "darbinieki-spoki", kuru algošanai tiek tērēti milzīgi budžeta līdzekļi, radot spiedienu uz valdību. Šo "spoku" fenomens ir milzīgs ierēdņu skaits, kuri augstākstāvošām instancēm uzrāda sev pakļautus, taču realitātē neeksistējošus darbiniekus, bet bez papildus funkciju pildīšanas viņiem paredzēto algu piesavinās sev.

Finanšu ministrijas pārstāvis Abduls Zāra Hindavi skaidrojis, ka šāda situāciju veicinājis tas, ka nav izveidots konkrēts darbinieku saraksts. Tagad valdība apņēmusies to izskaust, reģistrējot katra darbinieka biometriskos datus un banku kontus, viņš atzīmēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!