Foto: stock.xchng
Irāna aizturējusi 30 cilvēkus, kurus apsūdz par spiegošanu ASV labā, sestdien vēsta valsts oficiālie mediji.

Valsts televīzijas pusdienlaika ziņu izlaidumā tika vēstīts, ka Irānas Pretizlūkošanas ministrijas spēki ir aizturējuši 30 ASV spiegus.

Savukārt varai pietuvinātā aģentūra "Fars" ziņoja, ka aizdomās turētie ir nodevuši informāciju ASV vēstniecību un konsulātu attīstības valstīs amatpersonām, kuru vidū bijušas arī amatpersonas no ASV diplomātiskajām pārstāvniecībām Malaizijā, Turcijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Tā vēstīja, ka Irāna ir atklājusi 42 ASV izlūkošanas dienesta darbiniekus dažādās valstīs, sakot, ka "tie bija iesaistīti informācijas vākšanā par Irānas atomenerģētikas, gaisa telpas aizsardzības un bioloģisko tehnoloģiju nozarēm"

Par spiegošanu Irānā var piespriest nāvessodu.

Vašingtonai nav diplomātiskās pārstāvniecības Irānā kopš 1979.gada revolūcijas, kad gāza Irānas šahu Mohammadu Rezu Pahlavi, bet pēc tam tika ieņemta ASV vēstniecība.

Iespējamo ASV spiegu aizturēšana notikusi divas dienas pēc tam, kad ASV prezidents savā uzrunā par Tuvajiem austrumiem, atkārtoti uzsvēra, ka Teherāna sponsorē terorismu un izstrādā kodolieročus. Irāna šādas apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!