Irānas prezidents Mahmuds Ahmadinedžads trešdien paziņoja, ka ASV prezidentam Džordžam Bušam nav tiesību runāt par brīvību un cilvēktiesībām, vēsta valsts telekanāls IRIB.
"Tas, kurš atbalsta cionismu, atbalsta palestīniešu apspiešanu un ir kara kūrējs, nav tiesīgs runāt par brīvību un cilvēktiesībām un ir jāliek tautas tiesas priekšā," Būšehrā paziņoja Ahmadinedžads.

Savā runā par stāvokli valstī Bušs otrdien uzsvēra, ka Vašingtona turpinās apvienot starptautisko sabiedrību, lai neļautu Irānai attīstīt kodolieročus, kā arī apsūdzēja Irānas garīdzniecību par irāņu tautas turēšanu par ķīlniekiem.

"Kodoltehnoloģijas iegūšana ir irāņu tautas tiesības, ko neviena cita valsts nevar liegt un mēs apņēmīgi pretosimies, līdz nerealizēsim savas tiesības," paziņoja Ahmadinedžads.

Arī Nacionālās drošības padomes sekretārs Ali Laridžani nosodīja Buša izteikumus un viņu nosauca par meli.

"Mums nav slepenu kodolprogrammu, mums nav slepenu tuneļu un visi mūsu kodolprojekti ir diezgan redzami un ir domāti tikai miermīlīgiem mērķiem un Bušs melo ar saviem apgalvojumiem par Irānas kodolprojektiem," preses konferencē paziņoja Laridžani.

Viņš noraidīja iespēju pašlaik ar Vašingtonu risināt sarunas par Irānas kodolprogrammām un paziņoja, ka Vašingtonai vispirms jāmaina sava naidīgā nostāja pret Teherānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!