Lielbritānijā dzimušais islāma kaujinieks Šeihs Omars intensīvā nopratināšanā ir atzinies, ka nolaupījis ASV žurnālistu Danielu Pērlu, trešdien paziņoja Pakistānas policijas pārstāvji.
"Izmeklēšana turpinās. Viņš runā, bet ir ciets rieksts. Mēs ceram, ka viņš runās patiesību," sacīja viens no Omara pratinātājiem telefonsarunā no ostas pilsētas Karači, kur 23.janvārī pazuda laikraksta "Wall Street Journal" žurnālists Pērls.

29 gadus vecais Omars otrdien tika apcietināts Pakistānas austrumu pilsētā Lahorā pēc meklēšanas, kurā bija iesaistījies arī ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), un pastiprinātas drošības apstākļos pārvests uz Karači.

Omaru pēc aresta ir pastāvīgi pratinājusi policija gan Lahorā, gan Karači. Viņš nopratināšanā ir pateicis, ka Pērla nolaupīšanā bijuši iesaistīti vairāki cilvēki, bet atsakās viņus nosaukt vārdā vai uzdot Pērla atrašanās vietu, informēja policijas pārstāvji.

Omars otrdien paziņoja, ka uzskata Pērlu par dzīvu. Tomēr Omara pēdējā telefonsaruna ar "draugiem", kuri turot nolaupīto reportieri Karači pilsētā, notikusi pirms vairākām dienām.

Omaru uzskata par radikālā islāma kaujinieku grupējuma "Jaish-e-Mohammad" biedru. Šis grupējums ir ietverts ASV sastādītā teroristu organizāciju sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!