Foto: AFP/Scanpix

Džihādistu grupējums "Islāma valsts" Irākā par mobilo telefonu lietošanu apcietinājis 127 cilvēkus, pavēstīja Irākas Kurdistānas Demokrātiskās partijas preses sekretārs Saīds Mamuzini.

""Islāma valsts" teroristi Mosulā (Irākas ziemeļos) par mobilo tālruņu lietošanu sagrābuši 127 Irākas pilsoņus," amatpersonas teikto citē Irānas telekanāls "Press TV".

Mosula, tāpat kā Ninīves provinces lielākā daļa, kopš 2014.gada vasaras atrodas džihādistu kontrolē.

"Islāma valsts" teroristi pakļauj represijām visus, kas mēģina pretoties viņu pārvaldei, un rūpīgi seko tam, kā un kur pārvietojas iedzīvotāji grupējuma kontrolē esošajās teritorijās, piebilda Mamuzini.

Senajā asīriešu pilsētā Bahdidā, kas atrodas 30 kilometrus uz dienvidiem no Mosulas, džihādisti uzspridzinājuši 21 kristiešu ģimenes māju, sacīja amatpersona.

Pēc Mosulas sagrābšanas "Islāma valsts" kristiešiem izvirzījusi ultimātu - pāriet islāmā vai arī ik mēnesi maksāt 250 dolāru lielu nemusulmaņu nodokli. Nepakļaušanās gadījumā draudēts ar nāvi.

Pērn augustā vienas nakts laikā no Ninīves provinces aizbēguši teju visi tās kristieši - aptuveni 100 000 cilvēku. Vairums patvērumu raduši Irākas Kurdistānā.

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājuši arī radikāļu bruņotie formējumi Lībijā un Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!