Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijai nogādāto Irānas dronu izmantošana nerada asimetriskas sekas, kā tas bija novērojams Ukrainai, izmantojot ASV nodrošinātās HIMARS sistēmas. ASV domnīca "Institute for the Study of War" vēsta, ka Irānas droni, visticamāk, kara gaitu būtiski neietekmēs.

Ukrainas ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks, brigādes ģenerālis Oleksijs Hromovs 6. oktobrī paziņoja, ka Krievijas spēki kopumā izmantojuši 86 Irānas Shahed-136 dronus , no kuriem 60 procentus Ukrainas spēki jau iznīcinājuši.

Krievijas bruņotie spēki šos dronus neizvieto pret mērķiem frontes tuvumā. Okupanti dronus ir izmantojuši pret civilajiem mērķiem, iespējams, cerot radīt netiešu efektu ar terora palīdzību. Šādas pūles gan nav sekmīgas.


Savukārt "Vāgnera grupas" kaujinieki paziņoja par sava privātā "Telegram" kanāla izveidi. Militārā grupējuma finansētājs Jevgeņijs Prigožins, iespējams, vēlas, sacensties ar militārajiem apskatniekiem un, iespējams, čečenu vadoni Ramzanu Kadirovu, kuriem visiem ir savi šīs vietnes kanāli, raksta ISW.

"Telegam" grupas izveide vāgneriešiem, kura tiks izmantota, lai dalītos ar "necenzētiem materiāliem no frontes", daļēji var būt vervēšanas instruments, bet, iespējams, arī Prigožina mēģinājums ietekmēt informācijas telpu tādā pašā veidā, kā to dara Kadirovs un krievu militārie apskatnieki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!