Foto: Reuters/Scanpix
Itālijas ziemeļaustrumos Emīlijas-Romanjas reģionā otrdien notika spēcīga zemestrīce, kuras stiprumu ASV Ģeoloģiskais dienests un Itālijas Nacionālais ģeofizikas institūts novērtēja ar 5,8 magnitūdām pēc Rihtera skalas, un tajā gājuši bojā 17 cilvēki, pieci pazuduši bez vēsts, apmēram 200 cilvēki ievainoti, kā arī sagruvušas daudzas ēkas, vēstīja Itālijas plašsaziņas līdzekļi.

Zemestrīces epicentrs bija Modenas provinces Mirandolas pilsētā 40 kilometrus uz ziemeļiem no Boloņas un 60 kilometrus uz austrumiem no Parmas. Tās hipocentrs atradās 9,6 kilometru dziļumā. Zemestrīce notika ap pulksten deviņiem (desmitiem pēc Latvijas laika).

Zemestrīce bija sajūtama plašā rajonā Itālijas ziemeļos un vidienē, un tai sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tajā sagruva arī vairākas ēkas, kas bija cietušas 20.maija zemestrīcē.

Pizā drošības apsvērumu dēļ tika evakuēti biroji. Cilvēki izskrēja uz ielām no veikaliem un birojiem Milānas un Boloņas pilsētās un kalnainajā Valledaostas reģionā, kurš atrodas pie Francijas robežas.

Itālijas ziemeļos 20.maijā notika sešu magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā seši cilvēki un sagrautas simtiem ēku, tostarp daudzi vēstures un arhitektūras pieminekļi. Tās epicentrs atradās 36 kilometrus uz ziemeļiem no Boloņas, bet hipocentrs bija 5,1 kilometra dziļumā.

Šai zemestrīcei sekoja daudzi pēcgrūdieni, kuros sagruva vairākas 20.maija zemestrīcē izpostītas ēkas.

Apmēram 7000 cilvēku pēc 20.maija zemestrīces vēl mitinās 89 telšu nometnēs, kas ierīkotas sporta laukumos, autostāvvietās, skolās un citās vietās. Šīs nometnes var uzņemt līdz 9000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!