Foto: EPA/Scanpix/LETA
Itālijas varasiestādes sestdien paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā no dzīves aizgājuši vēl 619 cilvēki, kas bija saslimuši ar Covid-19, līdz ar to kopējais upuru skaits koronavīrusa pandēmijā šajā valstī kopš februāra sasniedzis 19 468.

Ņemot vērā šo upuru skaita pieaugumu, Itālija atkal ir valsts ar liekāko Covid-19 pandēmijas nāves gadījumu skaitu pasaulē.

ASV Džonsa Hopkinsa universitāte nedaudz agrāk sestdien ziņoja, ka atbilstoši jaunākajiem datiem Savienotās Valstis upuru skaita ziņā ir apsteigušas Itāliju un atrodas šī drūmā saraksta pirmajā vietā.

Atbilstoši tā brīža situācijai ASV bija reģistrēti 18 860 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, bet Itālijā - 18 849.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Itālijā šobrīd pārsniedzis 150 000, sestdien pavēstīja Civilās aizsardzības pārvalde.

Jaunākie Itālijas dati atgādina par ekspertu pēdējo dienu brīdinājumiem, ka, neraugoties uz vairākām optimismu raisošām indikācijām, Itālija vīrusu vēl nav pārvarējusi.

Itālijas 60 miljoni iedzīvotāju mājas var pamest tikai specifisku iemeslu dēļ - lai dotos uz darbu, iepirktos, apmeklētu ārstu.

Pastaigas vai skriešana atļauta tikai māju tuvumā, un iedzīvotājiem ir jābūt līdzi dokumentiem, lai varas pārstāvjiem pārbaužu gadījumā paskaidrotu, kāpēc viņi atrodas ārpus mājas.

Ierobežojumi tikai ieviesti 10. martā un būs spēkā līdz 3. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!