Foto: AP/Scanpix/LETA
Itāļu mafijas boss Roko Morabito pa caurumu ēkas jumtā izbēdzis no cietuma Urugvajā, raksta portāls "The Guardian".

Gangsteris, kurš pazīstams kā “Milānas kokaīna karalis”, vada Itālijas spēcīgāko organizētās noziedzības grupējumu “Ndragheta”. Kopā ar viņu no cietuma Urugvajas galvaspilsētā Montevideo izbēga arī trīs citi ieslodzītie.

Urugvajas iekšlietu ministrija ziņojusi, ka četri bēgļi ar virves palīdzību nonākuši cietuma ēkai blakus esošas mājas teritorijā un aplaupījuši tās īpašnieku.

Morabito 23 gadus bēguļoja no varasiestādēm. 53 gadus veco mafijas bosu arestēja 2017. gada septembrī, kad viņš atradās kādā luksusa viesnīcā Montevideo. Policija gangsteri mēģinājusi noķert kopš 1994. gada pēc tam, kad Morabito no Brazīlijas Itālijā centies ievest gandrīz tonnu kokaīna, kura kopējā vērtība bijusi aptuveni 6,6 miljoni eiro, raksta “The Guardian”. Itālijā Morabito jau ir aizmuguriski notiesāts uz 30 gadiem cietumā.

Ziņas par mafijas bosa izbēgšanu sadusmojušas Itālijas iekšlietu ministru Mateo Salvīni: “Ir nepieņemami, ka noziedznieks kā Morabito varēja izbēgt no cietuma Urugvajā laikā, kad viņš gaidīja izdošanu Itālijai.” Salvīni piebilda, ka par notikušo pieprasīs paskaidrojumus no Urugvajas valdības.

Cietums, no kura izbēga mafijas boss, atrodas Montevideo centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!