Foto: F64
Saistībā ar izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu pret Uzbekistānas pilsoņiem, tostarp prezidenta radiniekiem, Šveice bloķējusi banku kontus, kuros ir summas simtiem miljonu latu vērtībā, trešdien paziņoja Šveices ģenerālprokuratūra.

"Izmeklēšanas laikā ģenerālprokuratūra ir iesaldējuši vairākus simtus miljonu [Šveices] franku dažādos Šveices banku kontos," paziņoja ģenerālprokuratūras pārstāve.

Izmeklēšanas centrā ir Uzbekistānas prezidentam Islamam Karimovam pietuvinātas personas, vēstīja Šveices raidsabiedrība "Radio Television Suisse" (RTS).

Četri Uzbekistānas pilsoņi ir apsūdzēti par nelegāli iegūtu līdzekļu legalizēšanu, informēja ģenerālprokuratūra, piebilstot, ka divi no viņiem 30.jūlijā tika aizturēti Ženēvā un kopš tā laika atrodas apcietinājumā.

Šveices laikraksts "Blick" vēstīja, ka abas aizturētās personas strādā atspirdzinošo dzērienu ražošanas uzņēmumā "Coca-Cola Uzbekistan", kas pieder prezidenta meitai Gulnarai Karimovai, kas ir arī Uzbekistānas vēstniece Spānijā un Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) Ženēvā.

Savukārt RTS norādīja, ka viens no diviem meklēšanā izsludinātajiem ir Krievijas telekomunikāciju operatora MTS meitasuzņēmuma Uzbekistānā "Uzdunrobita" bijušais darbinieks.

Saskaņā ar RTS sniegto informāciju Zviedrijas telekomunikāciju milzis "TeliaSonera" arī ir iesaistīts izmeklēšanā par simtiem miljonu latu vērtiem līgumiem, kas noslēgti 2007.gadā, saņemot pieeju Uzbekistānas telekomunikāciju tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!