Izraēlas spēki naktī uz svētdienu uzbruka palestīniešu obektiem Gazas joslā, nogalinot palestīniešu policistu un nopostot vairākas ēkas. Šis trieciens bija atbilde uz to, ka palestīniešu kaujinieki sestdien nogalināja sešus izraēliešus.
Gazas pilsētā Izraēlas lidmašīnu F16 raidītas raķetes nodarīja postījumus palestīniešu drošības dienesta galvenajai mītnei.

Izraēlas karavīri, kurus atbalstīja tanki, iegāja Rafahas pilsētā netālu no robežas ar Ēģipti, informēja Izraēlas armijas pārstāvis un avoti palestīniešu drošības spēkos.

Pēc tam, kad Izraēlas karaspēks bija iebrucis Rafahā, sākās kauja, kurā tika nogalināts 28 gadus vecs palestīniešu policists un gāja bojā vēl pieci palestīnieši.

Pēc izraēlas armijas pārstāvja teiktā, Izraēlas tanki nopostīja trīs palestīniešu institūciju birojus, tajā skaitā arī palestīniešu drošības dienesta vietējo mītni, kā arī divas palestīniešu ēkas netālu no Karni kontrolpunkta uz Gazas sektora un Izraēlas robežas.

Pēc operācijas Izraēlas spēki,kas tajā piedalījās, tika izvesti no Gazas sektora.

Izraēlas armijas pārstāvis apstiprināja, ka operācija naktī uz svētdienu bija atbilde uz palestīniešu uzbrukumu Izraēlas armijas bāzei pie ebreju apmetnes Gazas joslas dienvidos, kurā tika nogalināti trīs karavīri un septiņi ievainoti.

Savukārt sestdienas vakarā uz ceļa, kas ved no Jeruzālemes uz tās rietumu piepilsētu Modīnu, tika atklāta uguns uz automašīnu, nogalinot trīs pieaugušus izraēliešus un ievainojot divus bērnus. Izraēla uzskata, ka uzbukumu veikuši palestīniešu kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!