Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pie Izrāleas un Libānas robežas dislocētās karaspēka vienības ir paaugstinātā kaujas gatavībā, piektdien informē laikraksts "The Daily Star".

Izraēlu uztrauc situācija Sīrijā un tas, kā to var izmantot radikālā islāmistu kustība "Hezbollah". "Pašreizējā "Hezbollah" militārā pasivitāte nenozīmē, ka situācija nākotnē nevar mainīties. No mūsu puses gatavība būs tāda - it kā karš var sākties nākamajā nedēļā," paziņojis valsts aizmugures aizsardzības lietu ministrs Matans Viljans

Izraēlas valdību satraucis nesenais "Hezbollah" līdera Hasana Nasrallas paziņojums. Viņš uzsvēris, ka grupējums uzsāks aktīvas darbības, ja tiks apdraudētas tā sabiedrotās - Sīrija vai Irāna. Kā ziņots, Izraēla solījusi dot triecienus Irānas kodolobjektiem pēc informācijas saņemšanas, ka Teherāna reāli izstrādā atomieročus. Savukārt Francija piedāva izveidot nemieru pārņemtajā Sīrijā bruņotu novērotāju apsargātus humānās palīdzības koridorus.

Nasralla arī pavēstījis, ka viņa līdzgaitnieki ir " labi apmācīti un un sagatavojušies jaunai konfrontācijai ar Izraēlu labāk nekā jebkad".

To atzinis arī Viljani, norādot, ka "Hezbollah" ir bīstama organizācija, kuras raķešu arsenāli pastāvīgi palielinās.

Kā ziņots, 2006. gadā "Hezbollah" izcīnija postošu karu ar Izraēlu, kas iebruka Libānā. Savulaik Nasralla paziņoja, ka šis karš, kurā gāja bojā aptuveni 1200 Libānas civiliedzīvotāju, būtu "tikai pastaiga parkā" salīdzinājumā ar to, kas sagaida Izraēlu, ja tā sāks jaunu ofensīvu Libānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!