Foto: EPA/LETA
Izraēla pirmdien pie robežas ar Ēģipti sākusi celt īpašu sienu, ar kuru plānots samazināt nelegālo imigrantu no Ēģiptes skaitu, ziņo BBC.

250 kilometrus garā aizsargsiena būs aprīkota ar visu modernāko elektroniku, sensoriem un apgaismes sistēmu. Sienas izmaksas tiek lēstas 350 miljonu ASV dolāru apmērā, bet celtniecības darbi prasīs divus gadus.

Kā norāda avoti Izraēlas pusē, paaugstināta drošība sienas garumā būšot divos posmos – pie kūrortpilsētas Eilatas un pie Ēģiptes – Gazas joslas robežas.

Pēc Izraēlas valsts iestāžu sniegtās informācijas, katru nedēļu no Ēģiptes valstī nelegāli ierodas simtiem cilvēku. Daudzi no viņiem nodarbojas ar kontrabandu, bet citi plāno Izraēlā iegūt bēgļa statusu. No Ēģiptes uz Izraēlu nelegāli tiekot nogādātas arī jaunas meitenes, kurām jāstrādā bordeļos. Pārsvarā tās esot meitenes no Austrumeiropas valstīm.

Pagaidām oficiālu nostāju šajā jautājumā nav sniegusi Ēģipte, taču daži politiķi esot izteikušies, ka "Izraēla savā pusē var būvēt, ko vien vēlas".

Pēdējā laikā Izraēlas robežsargi ir nošāvuši vairākus Eritrejas, Etiopijas un Sudānas pilsoņus, kuri centušies no Ēģiptes nelegāli iekļūt Izraēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!