un palestīniešu līderi piektdien risina sarunas par vietu, kur apbedīt palestīniešu prezidentu Jasiru Arafatu, ja viņš nomirtu, vēsta Izraēlas televīzija.
Izraēla kategoriski noraida iespēju, ka Arafats varētu tikt apbedīts Jeruzalemē. Arafata ģimenei pieder kapavieta Hanjunisas pilsētā Gazas sektorā, kur jau ir apbedīta viņa māsa. Tomēr pats Arafats ir vairākkārt izteicies, ka vēlas tikt apbedīts Tempļa kalnā Jeruzalemē.

Izraēlas premjers Ariels Šarons pagājušajā svētdienā paziņoja, ka Arafats netiks apbedīts Jeruzalemē, kamēr vien viņš būs premjers.

Palestīniešu premjers Ahmeds Kurei par dienu atlicis savu došanos uz tikšanos ar palestīniešu drošības dienestu vadītājiem Gazas sektorā. Kā informē palestīniešu avoti, tikšanās mērķis ir mazināt konfliktus palestīniešu grupu starpā, lai sagatavotu šīs organizācijas to līdzšinējā vadītāja prezidenta Arafata nāvei.

Kā LETA jau ziņoja, ceturtdienas vakarā radiostacija "France Info", atsaucoties uz avotu medicīnas personāla vidū, ziņoja, ka Arafats atrodas "ļoti dziļā ceturtās pakāpes komā" un ka viņa dzīvības funkcijas tiek uzturētas tikai ar īpašas medicīniskās aparatūras palīdzību. Faktiski "jārunā par smadzeņu nāvi", pie kam šajā gadījumā process ieguvis jau neatgriezenisku raksturu, apgalvoja radiostacija.

Kā skaidro speciālisti, termins "smadzeņu nāve" nozīmē to, ka izdarītā elektroencefalogramma uzrāda pacienta smadzeņu darbības neesamību, bet viņa elpošana un sirdsdarbība tiek uzturēta ar īpašas aparatūras palīdzību. Šādā stāvoklī slimnieks var atrasties ļoti ilgu laiku.

Savukārt palestīniešu pārstāve Leila Šahida piektdien no rīta Francijas televīzijai paziņoja, ka Arafats - "pilnīgi droši" - nav miris un atrodas "atgriezeniskā komā". Viņas komentāri sekoja preses izteiktajiem pieņēmumiem, ka Arafata smadzenes ir mirušas un ka viņa dzīvības funkcijas tiek mākslīgi uzturētas.

Ceturtdien ārsti apstiprināja, ka palestīniešu līdera stāvoklis ir kritisks un ka viņš atrodas komā.

Desmitiem Arafata atbalstītāju visu nakti pulcējās pie slimnīcas, lai godinātu palestīniešu atbrīvošanās kustības "nemirstīgo simbolu".

Arafats uz Parīzi tika pārvests pagājušajā piektdienā.

Palestīniešu premjerministrs Kurei ceturtdien pārņēma dažas no Arafata funkcijām, kas saistītas ar drošības un finanšu jautājumiem, pavēstīja augsta amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!