Ebreju ekstrēmisti ar aerosola krāsām uzzīmējuši svastiku helikoptera nolaišanās laukumā, no kurienes pāvestam Jānim Pāvilam II pēc divām dienām predzēts sākt vēsturisko svētceļojumu uz Jeruzālemi.
Izraēla gatavo pastiprinātus drošības pasākumus, lielākos 52 gadu valsts pastāvēšanas vēsturē kādai ārvalstu ievērojamai personai, lai garantētu Romas katoļu galvas neaizskaramību sešu dienu vizītes laikā.

Policijas preses sekretārs pastāstīja, ka par naktī uz svētdienu notikušo vandālismu helikoptera nolaišanās laukumā aizdomās tiek turēti labējie ebreju ekstrēmisti.

Huligāni sabojājuši plakātus, kuros pāvests sveikts ar ierašanos, sadauzījuši signālugunis, uz skrejceļa angļu valodā uzrakstījuši pret pāvesta vizīti vērstu saukli. Kādā citā zīmējumā kristiešu krusts pielīdzināts svastikai un ivritā bija rakstīts "Kur jūs bijāt holokausta laikā?".

Daudzi izraēlieši apsūdz Vatikānu par to, ka tas kara laikā, kad pie varas bija pāvests Pijs XII, ignorējis holokaustu, kurā nacisti nogalināja apmēram sešus miljonus ebreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!