Izraēlas armija piekdienas rītā iegāja Jordānas rietumkrasta Betlemes pilsētā dienu pēc tam, kad terorists pašnāvnieks no Betlemes uzspridzinājās autobusā Rietumjeruzālemē, nogalinot 10 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot, paziņoja palestīniešu drošības spēku pārstāvis.
Karavīri ar bruņumašīnām iebrauca Betlemē no vairākām pusēm. Daļa no viņiem sasniedza Silītes laukumu pie Jēzus Kristus dzimšanas vietas, nesastopot nekādu pretestību.

Betleme bija viena no nedaudzajām vietām Jordānas rietumkrastā, kuras pagājušā gada jūlijā atstāja Izraēlas armija, nododot tās Palestīnas pašpārvaldei. Tomēr Izraēlas armija turpina kontrolēt pieeju Betlemei.

Ceturtdienas rītā terorists pašnāvnieks no Betlemes uzspridzinājās autobusā Rietumjeruzālemē pie Izraēlas premjerministra Ariela Šarona oficiālās rezidences, nogalinot 10 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot. Spridzinātājs bija no grupējuma "Al Aksas mocekļu brigādes", kas ir saistīts ar Palestīnas pašpārvaldes prezidenta Jasira Arafata vadīto kustību "Fatah" un uzņēmies atbildību par šo sprādzienu.

Šarons naktī uz piektdienu apspriedās ar aizsardzības ministru Šaulu Mofazu un bruņoto spēku amatpersonām par to, kā atbildēt uz šo terora aktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!