Izraēlas armija otrdienas rītā paziņoja, ka ir ieņēmusi pozīcijas Palestīnas pašpārvaldes kontrolētajā Beitdžalas pilsētā, kas atrodas Jordānas rietumkrastā pie Betlemes, pēc šajā rajonā notikušas apšaudes.
"Mūsu spēki ir ieņēmuši dominējošas pozīcijas Beitdžalā un saglabās savu klātbūtni tur, lai novērstu turpmāko apšaudi," paziņoja armijas preses sekretārs.

Paziņojumā teikts, ka armijas mērķis ir "aizsargāt nevainīgos civiliedzīvotājus un ārvalstniekus, kā arī [Betlemes] svētvietas".

Izraēlas bruņotie spēki naktī uz otrdienu iegāja arī Palestīnas pašpārvaldes kontrolētā teritorijā Gazas sektorā.

Beitdžala atrodas iepretim Gilo ebreju apmetnei, kur pirmdien palestīniešu sarīkotā apšaudē tika viegli ievainots viens izraēlietis. Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons pirms divām nedēļām draudēja ar Izraēlas armijas iebrukumu Beitdžalā, ja Gilo tiks vēlreiz apšaudīta.

Apšaudes un armijas iebrukumi Betlemes rajonā notika dažas stundas pēc tam, kad Izraēla noslepkavoja grupējuma Palestīnas atbrīvošanas tautas frontes (PATF) vadītāju Abu Ali Mustafu un atriebības uzbrukumā tika noslepkavots kāds ebreju kolonists.

Aculiecinieki stāstīja, ka Izraēlas gaisa desantnieki, kurus aizsargāja trīs tanki un bruņumašīnas, vispirms iebrukuši Rahmehas ciemā Betlemes austrumu sektorā.

Gazas sektora dienvidos četri izraēliešu buldozeri, kurus eskortēja tanki, iebrauca 100 metrus Palestīnas pašpārvaldes teritorijā Rafahas zonā un nojauca vismaz trīs palestīniešu mājas Rafahā. Šajā iebrukumā tika ievainoti četri palestīnieši. Tas notika pēc vairākiem uzbrukumiem Izraēlas pozīcijām pie Ēgiptes robežas, kuros uz Izraēlas karavīriem tika raidītas 20 granātas.

Izraēlas armijai iebrūkot Beitdžalā, tika ievainots 23 gadus vecs palestīniešu policists Muhammeds Samurs, kurš apmēram stundu pēc iebrukuma nomira no gūtajiem ievainojumiem.

Palestīniešu intifadas (sacelšanās) laikā, kas sākās pagājušā gada septembrī, ir nogalināti 748 cilvēki, to skaitā 572 palestīnieši un 154 izraēlieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!