Izraēlas prezidents Moše Kacavs ceturtdien draudzīgas tikšanās laikā Vatikānā ielūdza pāvestu Benediktu XVI tuvākajos mēnešos apciemot Jeruzalemi.
Pēc tikšanās uzrunājot žurnālistus, Kacavs pavēstīja, ka pāvests uz uzaicinājumu reaģējis pozitīvi un pauda cerību, ka pāvesta vizīte varētu notikt nākamajā gadā.

Pēc Kacava teiktā, Benedikts XVI izteicis vēlmi apmeklēt vietu, kur, kā tiek uzskatīts, atrodas Izraēlā senākā kristiešu baznīca. Baznīca, kura tiek datēta ar 3.gadsimtu pirms mūsu ēras, tika nesen atrakta cietumā netālu no Armagedona kalna.

Benedikts XVI saņēmis virkni ielūgumu apmeklēt ārvalstis, taču līdz šim devies tikai vienā ceļojumā uz ārzemēm - uz savu dzimto Vāciju.

Runājot par Vatikānā notikušo tikšanos, Kacavs sacīja, ka pāvestu Benediktu XVI dziļi ietekmējis pāvesta "Jāņa Pāvila II gars", kuru viņš raksturoja kā 20.gadsimta visnozīmīgāko figūru.

Jānis Pāvils II bija pirmais Izraēlu apmeklējušais pāvests un šī vēsturiskā vizīte notika 2000.gadā. Viņš arī bija pirmais Romas katoļu baznīcas vadītājs, kurš iegājis sinagogā.

Kacavs, kurš ar Jāni Pāvilu II ticies divreiz un šogad piedalījās viņa bērēs, ir pirmais Izraēlas prezidents, kurš ticies ar diviem pāvestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!