Izraēlas armijas helikopteri ceturtdien raidīja vismaz piecas raķetes uz automašīnu Gazas pilsētas dzīvojamo namu rajonā, nogalinot vismaz trīs cilvēkus, viņu vidū "Hamas" islama kaujinieku līderi Ismailu Abu Šanabu, paziņoja Gazas morga darbinieki. Divi citi nogalinātie ir viņa miesassargi.
Ismails Abu Šanabs bija viens no pazīstamākajiem islama kaujinieku kustības "Hamas" līderiem. Izraēlas drošības struktūru amatpersona apstiprināja, ka uzbrukuma mērķis bijis Šanabs.

Aculiecinieki ziņoja, ka automašīnai trāpījušas vismaz četras raķetes.

Izraēlas armija līdzīgā veidā jau vairākkārt ir nogalinājusi pazīstamus islama kaujiniekus, kā arī civiliedzīvotājus, kas atrodas tuvumā.

Šis uzbrukums veikts pēc Izraēlas valdības lēmuma atsākt plašus triecienus islama kaujiniekiem, kuri otrdien veica pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukumu Izraēlā, izjaucot septiņas nedēļas ilgo pamieru, kas bija priekšnoteikums jaunā miera plāna īstenošanai.

Kā LETA jau ziņoja, otrdien vismaz 20 cilvēki tika nogalināti un 80 ievainoti bumbas sprādzienā pasažieru autobusā Jeruzalemē pie šosejas uz Telavivu. Dažas stundas pēc terora akta Izraēla pārtrauca sarunas ar palestīniešiem par drošības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!