Kāda Rietumkrasta ciemata iedzīvotāji vaino Izraēlu sava ciema un mošejas demolēšanā, vēsta CNN.

Ciemata iedzīvotāji stāstījuši, ka ceturtdienas rītā tajā iebraukuši Izraēlas armijas buldozeri. Karavīri iznīcinājusi mošeju, septiņas metāla konstrukcijas, kā arī vairākas dzīvnieku nojumes. "Gandrīz 200 militārpersonas, kā arī 20 militārie apvidus auto un trīs buldozeri ieradās ciematā pulksten 5:30 no rīta un sāka demolēt struktūras [konstrukcijas un nojumes], kā arī ciemata vienīgo mošeju," sacījis vietējais iedzīvotājs Ahmeds Abu Saeds. Sarunā ar CNN viņš uzsvēris tieši uzbrukumu mošejai. "Problēma ir nevis postījumu izmaksās, bet gan faktā, ka izraēlieši iznīcināja mošeju," viņš sacījis.

Ciemats ir mājas vairāk nekā 200 palestīniešiem, kuru dzīve ir atkarīga no mājlopiem un zemkopības.

Izraēlas Civilā administrācija savas valsts militāristu rīcību skaidrojusi ar to, ka palestīniešu ciemata iedzīvotāji konstrukcijas bija uzcēluši bez Izraēlas atļaujas. "Civilā administrācija turpinās veikt savus pienākumus, un uzraudzīs celtniecības noteikumu ievērošanu Rietumkrastā," vēstīts administrācijas paziņojumā.

Abu Saeds uzsvēris, ka ciematam nodarītie zaudējumi ir 90 000 ASV dolāru (apmēram 47 400 latu). Taču Saeds arī piebildis, ka "mēs paliekam savā zemē". "Mūsu cīņa pret okupāciju ir gribasspēku cīņa. Ja viņi iznīcinās mošeju, mēs uzcelsim jaunu, ja viņi rīt no zemes izraus koku, mēs iestādīsim daudzus citus," viņš paziņojis.

Jau ziņots, ka trešdien Izraēlas amatpersonas pavēlēja iznīcināt kāda cita palestīniešu ciemata mājas un mājlopu aplokus. ANO Humānās palīdzības programmas dati liecina, ka Rietumkrastā dzīvo vairāk nekā 56 000 palestīniešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!