Japāna pastiprinājusi drošības pasākumus lidostās, vilcienu stacijās un atomreaktoros sakarā ar gaidāmajām vispārējām vēlēšanām.
Jaunā kārtība paredz slēgt lidostas un vilcienu stacijas, ja terora aktu draudi šķiet nenovēršami, ziņo aģentūra "Kyodo".

Japānā vispārējās vēlēšanas notiks 11.septembrī un daudzi valstī ir noraizējušies par līdzīgiem terora aktiem kā Madridē, kas notika tikai trīs dienas pirms vēlēšanām.

Spānija, tāpat kā Japāna ir atbalstījusi ASV karu Irākā.

Saskaņā ar jauno kārtību valdība nekavējoties slēgs lielās lidostas vai vilcienu stacijas, ja tās rīcībā nonāks kāda informācija par iespējamiem uzbrukumiem šādās vietās.

Paredzēts arī pastiprināt drošības pasākumus tādās vietās, kā atomelektrostacijas, kas tiks aprīkotas ar papildus novērošanas kamerām un sensoriem.

Noteikumos arī aicināts pētniecības institūtiem, kuros atrodas bīstami materiāli, pastiprināt aizsardzību pret zādzībām.

Bažas par iespējamiem uzbrukumiem Japānā pastiprinājās pagājušajā nedēļā, kad vadošais Francijas terorisma izmeklētājs Žans Luī Brigjērs brīdināja par "Al Qaeda" plāniem veikt uzbrukumu kādā Āzijas finanšu centrā, kā Tokijā, Sidnejā vai Singapūrā.

Japānas Nacionālā policijas aģentūra informēja, ka visā valstī pirms vēlēšanām tiks izvietoti 13 600 policistu, vislielāko modrību ievērojot Tokijā un Osakā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!