Japānas otras lielākās pilsētas Osakas gubernators otrdien atkāpās no amata seksa skandāla dēļ, kas ir lielākais Japānā 10 gadu laikā.
Dažas stundas pēc 67 gadu vecā Noka Jokojamas demisijas prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzību nepiedienīgā uzbrukumā pēc tam, kad viņam civilprāvā tika piespriests naudassods par seksuālu uzmākšanos 21 gadu vecai studentei.

Osakas apgabaltiesa pagājušajā nedēļā nolēma, ka Jokojamam jāsamaksā studentei 11 miljonu jenu (62 tūkstošu latu) kompensācija.

“Viņš iesniedza atlūgumu [Osakas prefektūras] asamblejas spīkeram, paziņojot, ka ar šodienu atkāpjas no amata personīgu iemeslu dēļ,” paziņoja Jokojamas preses sekretārs.

Jokojama, kurš sešdesmitajos gados kļuva slavens kā pazīstamas komiķu trupas dalībnieks, ir paslēpies no masu mediju uzmanības kādā Osakas slimnīcā, kur pirmdien tika ievietots it kā krūšu sāpju dēļ.

Jokojama ir pirmais ievērojamais Japānas politiķis, kurš pēdējo 10 gadu laikā demisionējis seksa skandāla dēļ. 1989. gada augustā premjers Sousuke Uno, kurš bija pavadījis amatā tikai divus mēnešus, bija spiests atkāpties pēc apsūdzībām, ka esot samaksājis geišai trīs miljonus jenu (17 tūkstošus latu), lai tā kļūtu par viņa mīļāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!