Japānas sekta "Panas viļņu laboratorija", kas bija prognozējusi pasaules galu 15. maijā, bijusi spiesta pārskatīt savas prognozes.
"Laboratorijas" sektanti apgalvo, ka globālā kataklizma maijā tomēr notikšot, tikai mazliet vēlāk. Bet lai informācija par pasaules galu netiktu pārāk plaši izdaudzināta presē, sekta sākusi izdarīt spiedienu uz masu informācijas līdzekļiem.

Piemēram, Japānas laikraksta "Asahi" birojs no "Panas viļņu laboratorijas" saņēmis metāla uzgriezni no vienas no desmit skrūvēm, kuras sektanti naktī noskrūvējuši vietējam televīzijas tornim. Nenoskaidrotas personas iekļuvušas televīzijas tornim līdzās esošajā teritorijā un uzlauzušas nožogojuma atslēgu. Uzgrieznim sektanti pievienojuši vēstuli, kurā draud sagraut televīzijas torni.

Sektantus saniknojis tas, ka informācija par pasaules galu, kura, pēc viņu domām, paredzēta tikai izredzētajiem, izplatījusies vietējos masu informācijas līdzekļos.

Pasaules galu "Laboratorija" pareģoja jau 1982. gadā. Toreiz, kā apgalvo sekta, pasaules galu esot novērsusi "Panas viļņu laboratorijas" līdere Juko Tino.

69 gadus vecā Tino sludina, ka Zemei tuvojoties planēta Niburu, kas, nonākot Zemes tuvumā, izraisīt mūsu planētas polu pārvietošanos. Līdzīgu teoriju savā darbā "12. planēta" izklāstījis Izraēlas pētnieks Zaharija Sitčins, kurš tomēr konkrētu pasaules gala datumu nav aprēķinājis. Par Niburu eksistenci Sitčins uzzinājis no senajiem šumeru tekstiem. Šī planēta, elipses veida orbītā lidojot starp Marsu un Jupiteru, reizi vairāku tūkstošu gadu laikā palido tuvu garām Zemei, izraisot Zemes apvalka kustības.

Policija veikusi kratīšanu vairākos "Panas viļņu laboratorijas" objektos Tokijas, Fukuji, Jamanasi un Okajamas prefektūrās. Japānas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks Hidehiko Sato atzīst, ka šīs sektas struktūra atgādina sektu "Aum Sinrikjo" ("Augstākā patiesība"), kas sarīkoja uzbrukumu ar zarīna gāzi Tokijas metro. Pagaidām Japānas varas iestādes nav atradušas nopietnus iemeslus "Panas viļņu laboratorijas" aizliegšanai. Kratīšana objektos veikta formāla iemesla dēļ - sekta bija pieļāvusi pārkāpumus savu autobusu reģistrācijā.

"Panas viļņu laboratorijas" dalībnieki uzskata, ka uz viņiem iedarbojas kāds noslēpumains starojums, tāpēc nēsā baltus apmetņus un maskas. Ar baltu audumu "laboranti" aizsedz arī savu autobusu logus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!