Foto: AP/Scanpix/LETA
Japāņu māsas Umeno Sumijama un Koume Kodama oficiāli apstiprinātas par visu laiku vecākajām reģistrētajām dvīnēm, ziņo "Vice".

Abas māsas dzimušas 1913. gada 5. novembrī Šodošimas salā un uzaugušas kopā ar vēl deviņiem citiem brāļiem un māsām.

Iepriekšējais oficiāli reģistrētais dvīņu ilgdzīvošanas rekords arī pieder japāņu māsām - Kinai Naritai un Džinai Kanijai, kuras aizsaulē aizgāja 2000. un 2001. gadā. Pirmās aizgājējas Kinas nāves dienā abas dvīnes bija nodzīvojušas 107 gadus un 175 dienas. Umeno un Koume šo rekordu jau pārspējušas par vairāk nekā 100 dienām, atzīmē medijs.

To, ka abas māsas sasniegušas rekordu, viņām Japānā atzīmētās Veco cilvēku cienīšanas dienā, 20. septembrī, paziņojušas vietējās varasiestādes. Māsas mūsdienās dzīvo katra savā aprūpes iestādē un arī lielāko daļu dzīves pavadījušas šķirti, satiekoties vien radinieku kāzās un bērēs. Medijs, atsaucoties uz varasiestāžu teikto atzīmē, ka Kodama veselības problēmu dēļ rekorda sasniegšanu vairs neizprotot, bet māsa oficiālo apliecinājumu saņēmusi ar asarām.

Japāna jau izsenis pazīstama kā ilgdzīvotāju valsts. Aptuveni 29% tās iedzīvotāju ir vecāki par 65 gadiem, un atbilstoši oficiālajiem statistikas datiem 100 gadu slieksni ir pārkāpuši vairāk nekā 86 500 japāņu. Arī oficiāli apstiprinātais šobrīd dzīvais vecākais cilvēks ir 118 gadus vecā japāniete Kane Tanaka. Tanaka ir arī trešais visu laiku vecākais cilvēks, kura vecums ir oficiāli pierādīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!