Foto: Pixabay
To valstu skaits, kurās atklāts jaunais Covid-19 paveids, sasniedzis 33, raksta ārvalstu mediji.

Piektdien jaunā koronavīrusa paveida gadījumi atklāti 15 cilvēkiem Turcijā , kas valstī ieradušies no Lielbritānijas, tādēļ Turcija nolēmusi apturēt reisus no šīs valsts.

Jaunais Covid-19 paveids atklāts vairākās Eiropas valstīs - Beļģijā, Spānijā, Zviedrijā, Šveicē, Dānijā, Somijā, Francijā, Vācijā, Islandē, Itālijā, Īrijā, Maltā, Nīderlandē, Portugālē un Norvēģijā.

Savukārt Āzijas reģionā tas atklāts Ķīnā, Indijā, Japānā, Jordānā, Libānā, Izraēlā, Pakistānā, Singapūrā, Dienvidkorejā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Taivānā.

Vīrusa mutācija atklāta arī ASV, Kanādā, Brazīlijā, Čīlē un Austrālijā.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 40 valstis liegušas iebraucējiem no Lielbritānijas šķērsot savas robežas, savukārt citas valstis piemērojušas ierobežojumus ceļotājiem, kuri apmeklējuši valstis, kurās atklāta vīrusa mutācija.

Vēl cita Covid-19 versija strauji izplatās Dienvidāfrikā.

Covid-19 jaunais paveids pirmo reizi konstatēts Lielbritānijā, taču zinātnieki pieļauj, ka tas nenāk tieši no Lielbritānijas un sabiedrībā izplatījies jau pirms kāda laika.

Covid-19 jaunais paveids ir daudz lipīgāks, tomēr zinātniekiem nav pierādījumu, ka tas varētu būt bīstamāks vai nāvējošāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!