- Jauni starptautiski aviācijas drošības noteikumi no nākamā gada liegs lielākajai daļai Krievijas lidmašīnu lidot uz ārvalstīm, trešdien brīdināja Krievijas kompānijas "Aviaprom" pētniecības centra vadītājs Aleksandrs Batkovs intervijā aģentūrai ITAR-TASS.
Tikai nedaudzas Krievijas lidmašīnas atbilst stingrajām prasībām attiecībā uz troksni, dzinēju izplūdes gāzu emisiju un lidojuma precizitāti, kuras no 2002.gada aprīļa ieviesīs Starptautiskā civilās aviācijas organizācija (ICAO) un Eiropas aviācijas kontroles pārvalde.

Šīm prasībām atbilst tikai "Tu-204", "Tu-214" un "Il-96-300", kuras sastāda pavisam nelielu daļu no Krievijas gaisa flotes. Tomēr arī tās nedrīkstēs lidot starptautiskos reisos no 2006.gada, kad ir gaidāma vēl stingrāku ICAO noteikumu ieviešana.

Šie draudi Krievijas aviācijai radušies laikā, kad Krievijas lielākā aviosabiedrība "Aeroflot" ir pievērsusies stratēģijai palielināt savu daļu aviācijas tirgū. Jūlijā "Aeroflot" paziņoja, ka 2000.gadā guvusi tīro peļņu 8,6 miljonu ASV dolāru (5,5 miljonu latu) apjomā salīdzinājumā ar 60 miljonu dolāru (38 miljonu latu) lieliem zaudējumiem 1999.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!