Govju ģimeni, kura pēc postošajām zemestrīcēm Jaunzēlandē un tām sekojošajiem zemes nogruvumiem palika iesprostota uz maza zemes pleķīša, saimnieks izglābis no bēdīgās situācijas.

Kaikouras zemnieks aģentūrai "Newshub" pastāstīja, ka govju ģimenes glābšanas operāciju viņš īstenojis, izmantojot lāpstu un cērti.

Vēstīts, ka neapskaužamā situācijā Jaunzēlandē pēc svētdienas postošajām zemestrīcēm nonāca divas govis un teliņš. Pēc visapkārt notikušajiem zemes nogruvumiem dzīvnieki palika iesprostoti uz maza zemes gabala, redzams "Newshub" uzņemtajā video.

Glābšanas operācija sākotnēji aizkavējusies drošības apsvērumu dēļ, jo nav bijis skaidrs, vai govis sagūstījušais zemes gabals ir stabils. Vilcināšanās notikusi arī bailēs no pēcgrūdieniem, kuri pēc 7,8 baļļu zemestrīces turpināja šūpot Jaunzēlandi. Fermeris bažījies, ka atkārtoti grūdieni var radīt jaunus zemes nogruvumus.

Augsne pēc nogruvumiem bijusi mīksta, un govju ģimenes saimnieks kopā ar dažiem palīgiem izveidojis tajā taciņu, pa kuru lopiņi aizvesti drošībā. Pirmais uzdevums pēc atbrīvošanas bijis brūnaļas padzirdīt.

Fermeris skaidroja, ka trim brūnaļām ļoti paveicies, jo zemestrīce viņa saimniecību nopietni postījusi. Platība, kur video redzamas iesprostotās govis, pirms zemes nogruvumiem bijusi līdzena, raksta "Newshub".

Diemžēl citiem fermera mājlopiem nav paveicies. Lai gan konkrēti skaitļi netiek minēti, vairāki fermerim piederošie dzīvnieki zemestrīcēs gājuši bojā. Toties 14 govis, ieskaitot minēto govju ģimeni, tikušas izglābtas.

Vēstīts, ka svētdien īsi pēc pusnakts Jaunzēlandes Dienvidsalu satricināja 7,8 balles stipra zemestrīce, prasot vismaz divu cilvēku dzīvības.

Zemestrīces epicentrs bijis aptuveni 95 kilometru attālumā no Kraistčērčas – pilsētas, ko 2011. gadā pamatīgi izpostīja zemestrīce, prasot 185 cilvēku dzīvības.

Visā valstī reģistrēti zemestrīces pēcgrūdieni. Dažviet tie bijuši pat 6,1 magnitūdu stipri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!