Foto: Caters News/Scanpix/LETA

Jaunzēlandē Guss Hats, kurš brīvdienas pavadījis kempingā Ziemeļsalas piekrastes pilsētiņas Matatas kempingā, makšķerējot vietējā pludmalē, pavisam nejauši okeāna ūdenī pamanījis un izglābis 18 mēnešus vecu zēnu, ziņo BBC.

Viņš 26. oktobrī ap pulksten 6.15 no rīta pārbaudījis iepriekš izliktos āķus, kad ievērojis zēnu peldam garām. "Viņš dreifēja vienā ātrumā, ja es būtu tur minūti vēlāk, es nebūtu viņu pamanījis," vietējam medijam "NZ Herald" stāstījis Hats.

Atpūtnieks sākotnēji nav sapratis, ka viņa pamanītais peldošais objekts ir cilvēkbērns, viņš atklājis. "Es domāju, ka viņš ir lelle. Es pasniedzos un sagrābu viņu aiz rokas un joprojām domāju, ka viņš ir lelle. Viņa seja ar slapjajiem matiem izskatījās pēc porcelāna, bet, kad viņš nedaudz iepīkstējās, es nodomāju: "Ak, Dievs, šis ir mazulis, un viņš ir dzīvs!""

Makšķernieks tūdaļ ietinis mazo dvieļos un ziņojis sievai, bet viņa – blakus pludmalei esošā kempinga personālam, kas sazinājies ar ārkārtas dienestiem.

Tā kā kempingā palicis tikai viens pāris ar bērnu, tad tūlītēji atrasti arī joprojām teltī guļošie un neko nenojautušie vecāki. Kā vēlāk noskaidrots, pusotru gadu vecais zēns bija pamodies, pats attaisījis telts rāvējslēdzēju un devies uz okeānu.

Makšķernieks medijam atklājis, ka zēna pamanīšana ūdenī bijusi brīnums arī tāpēc, ka parasti viņš makšķerē aptuveni simts metrus tālāk, bet šoreiz nolēmis mainīt savu vietu.

Pēc medicīniskās pārbaudes secināts, ka zēnam nekas nekaitot, un ģimene, lai gan bijusi vieglā šoka stāvoklī, devusies mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!