No saldējuma kociņiem pagatavots vikingu kuģis piektdien devās savā pirmajā jūras braucienā Nīderlandē pāri Eiselmēra līcim un tā būvētājs cer kādu dienu ar šo kuģi šķērsot arī Atlantijas okeānu.
15 metru garais kuģis "Tors" ir pagatavots no 15 miljoniem saldējuma kociņu - tos kopā salīmēja ASV dzimušais kaskadieris Roberts Makdonalds, viņa dēls un vairāk nekā 5000 bērnu.

"Paņemiet saldējuma kociņu un atsūtiet to man - es likšu to lietā," radio aicinājumā savulaik sacīja Makdonalds, kurš cer pārdot kuģi izsolē, bet ienākumus ziedot labdarībai.

"Visas pasaules bērni sāka man tos [saldējuma kociņus] sūtīt. Es saņēmu tik daudz kociņu, ka varētu uzbūvēt trīs tādus kuģus," paskaidroja Makdonalds.

Pats ieceres autors, vēl bērns būdams, ir smagi savainots gāzes sprādzienā, kas nogalināja visu pārējo viņa ģimeni. Makdonalds patlaban vāc ziedojumus, lai varētu doties braucienā pāri Atlantijas okeānam. Akcijā savāktos līdzekļus viņš gatavojas ziedot bērniem slimnīcās un posta piemeklētos pasaules apvidos.

Makdonalds kā kaskadieris ir piedalījies 400 filmās.

Viņam ir vajadzīga arī gana drosmīga komanda, lai atkārtotu seno vikingu braucienu pāri Atlantijas okeānam no Eiropas kontinenta gar Islandes un Grenlandes krastiem uz Ziemeļameriku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!