Foto: Reuters/Scanpix
Gāztā Lībijas diktatora Muamara Kadafi atraitne aicinājusi ANO un Eiropas Savienību (ES) palīdzēt viņai atgūt vīra un dēla mirstīgās atliekas.

Ar šādu aicinājumu Safija Farkaša nākusi klajā svētdien vēstulē, kas publiskota radiostacijā "Voice of Russia".

Kadafi un viņa dēlu Mutasimu 2011.gada 20.oktobrī notvēra un nogalināja nemiernieki, kas cīnījās par Kadafi režīma gāšanu.

Viņu līķi tika publiski izrādīti Misrātā un pēc tam slepeni apbedīti kādā nezināmā vietā.

"Visiem ANO Drošības padomes locekļiem, Eiropas Savienībai un visiem, kuriem ir tieša vai netieša saikne ar šo slepkavību, jāpasaka, kur atrodas šo mocekļu mirstīgās atliekas, un jāļauj viņu radiniekiem tās apglabāt pienācīgā veidā," norādīts atraitnes vēstulē.

Farkaša arī pieprasīja, lai Āfrikas Savienība izmeklē vīra un dēla slepkavību, un vērsās pie starptautiskās sabiedrības ar lūgumu palīdzēt viņai sazināties ar dēlu Seifu al Islāmu, kuru nemiernieki sagūstīja 2011.gada novembrī Lībijas dienvidos.

Farkaša apgalvo, ka kopš aresta brīža Seifs al Islāms pilnībā izolēts no ģimenes.

Seifs al Islāms atrodas apcietinājumā Zintānā, kur tiks tiesāts par mēģinājumu apspiest 2011.gada sacelšanos.

Safija Farkaša kopā ar trim citiem bērniem Aišu, Hanibalu un Muhamedu 2011.gada augustā, kad nemiernieki sagrāba Tripoli, aizbēga uz Alžīriju. Šogad daļai ģimenes tika piešķirts patvērums Omānā.

Vēl viens Kadafi dēls - Saadi - 2011.gada septembrī aizbēga uz Nigēru, bet vēl divi tika nogalināti nemieru laikā Lībijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!