Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas diktatora Muammara Kadafi dēls Saadi trešdien paziņoja, ka tēvs viņu pilnvarojis vest sarunas ar nemierniekiem par karadarbības izbeigšanu, tomēr ievērojamākais Kadafi dēls Saifs al Islāms solīja, ka Kadafi lojālie spēki turpinās cīņu un gūs uzvaru.

"Mēs runājām par sarunām, kas pamatotos uz asinsizliešanas izbeigšanu," Saadi Kadafi paziņoja telekanālā "Al-Arabiya". Viņš sacīja, ka ir tēva pilnvarots vest sarunas ar Lībijas nemiernieku izveidoto Pagaidu pārejas nacionālo padomi.

Nemiernieku Tripoles militārās padomes vadītājs Abdelhakims Belhadžs paziņoja aģentūrai "Reuters", ka esot pa telefonu runājis ar Saadi Kadafi un solījis pienācīgu izturēšanos pret viņu, ja viņš padosies.

"Mēs gribam aiztaupīt asinsizliešanu, tāpēc sarunas un padošanās ir atzīstamas par labāko [iespēju]. Ja tas nenotiks, tad nav cita ceļa kā militārs risinājums," sacīja Belhadžs.

Saifs al Islāms Kadafi savā audiopaziņojumā, kuru pārraidīja satelīttelevīzijas kanāls "Arrai", sacīja, ka Kadafi lojālo spēku "pretošanās turpinās un uzvara ir tuvu". Saifs al Islāms sacīja, ka atrodas Tripoles priekšpilsētā un ka viņa tēvam klājas labi.

"Mums dienu un nakti jāīsteno novājināšanas kampaņa, līdz šīs zemes tiks attīrītas no šīm bandām un nodevējiem. Mēs apliecinām tautai, ka stingri stāvam [savās pozīcijās] un ka komandiera stāvoklis ir labs," sacīja Saifs al Islāms.

Viņš arī sacīja, ka 20 tūkstoši Kadafi lojālu karavīru ir gatavi aizstāvēt Sirtes pilsētu, ja tai uzbruks nemiernieki.

Lībijas nemiernieki ir uzstādījuši Kadafi spēkiem Sirtē un citur ultimātu, pieprasot padoties līdz sestdienai un pretējā gadījumā piedraudot ar militāra spēka lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!