Igaunijas saldumu magnātam Oliveram Krūdam piederošā konditorejas fabrika "Kalev" 9.februārī noslēgusi līgumu par 100% firmas "Santenor" akciju iegādi, ziņo "PM Online".
Iepriekš "Santenor" pārvaldīja televīzijas kanālu "Pimp TV", bet patlaban - "Eeter TV".

Krūda jau iegādājies izdevniecību "Inreko Press" un 20% Ida-Virumā avīzes "Põhjarannik" akciju. Tādējādi līdz ar pēdējo pirkumu saldumu magnāts izvērš savu darbību ne tikai Igaunijas preses, bet arī televīzijas tirgū.

Firmas "Santenor" akciju cena ir atkarīga no uzņēmuma ekonomiskajiem rādītājiem. Līgums par akciju iegādi ietver arī punktu, ar kuru "Kalev" mēneša laikā var atteikties no izdarītā pirkuma.

Līdz šim muzikālo televīzijas kanālu "Eeter TV" finansēja investīciju baņķieris Rains Lehmuss. Pēc preses rīcībā esošās informācijas, viņš televīzijas kanālā pagājušā gada novembrī ieguldīja 1,2 miljonus kronu (54 000 latu), un šī summa it kā jau esot iztērēta. Janvārī televīzijas kanāls kādu brīdi pārstāja demonstrēt klipus.

"Eeter TV" priekšgājējs - "Pimp TV" - pārtrauca savu darbību, jo "Santenor" aizpagājušajā gadā cieta aptuveni divu miljonu kronu (90 000 latu) lielus zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!