Glābēji ASV Kalifornijas štatā ir atraduši pagājušā gada septembrī bez vēsts pazudušā piedzīvojumu meklētāja Stīva Foseta pilotētās lidmašīnas vraku, bet nav atraduši viņa mirstīgās atliekas, ceturtdien paziņoja policija.
Maderas apgabala šerifs Džons Andersons sacīja, ka Foseta pilotētās viendzinēja lidmašīnas "Citabria Super Decathlon" vraks pamanīts trešdienas vakarā Sjerranevadas kalnu apvidū. Glābēji ceturtdien nokļuva līdz vrakam un apstiprināja, ka tā bijusi Foseta lidmašīna, kas ar lielu ātrumu ietriekusies kalna nogāzē.

"Katastrofa izskatījās tik nopietna, ka es šaubos par to, ka kāds tajā būtu izdzīvojis. Lidmašīnā nebija līķa. Mēs neesam atraduši nekādas mirstīgās atliekas katastrofas vietā," sacīja Andersons.

Nacionālās transporta drošības pārvaldes pārstāvis paziņoja, ka saskaņā ar provizorisku katastrofas vietas apskati Fosets ir gājis bojā.

Meklēšanas un glābšanas vienības trešdien uzsāka Mamuta ezera apkārtnes pārmeklēšanu pēc tam, kad tur tika atrasta lidotāja apliecība ar Foseta vārdu, izbalējis vilnas krekls un 1005 dolāri (520 lati) skaidrā naudā.

Šīs lietas atradās netālu no privātā aerodroma, no kura 63 gadus vecais Fosets izlidoja 2007. gada 3. septembrī, lai no gaisa izpētītu vietas iespējamai jauna ātruma rekorda uzstādīšanai uz sauszemes, taču ar lidmašīnu pārtrūka sakari un tā pazuda bez vēsts.

Pēc miljonāra pazušanas tika veikti intensīvi un ilgstoši meklējumi, taču tie nedeva nekādus rezultātus.

Šī gada februārī pēc atraitnes lūguma Čikāgas tiesa Fosetu pasludināja par mirušu.

Fosets uzstādījis vairāk nekā 100 rekordu dažādās jomās, bet viņa lielākā kaislība ir aeronautika. Viņš 2000. gadā uzstādīja rekordu, viens pats bez nosēšanās aplidodams apkārt pasaulei. 2002.gadā Fosets pirmais uzstādīja rekordu, viens pats aplidodams apkārt pasaulei gaisa balonā, 14 dienu laikā mērojot vairāk nekā 33 tūkstošu kilometru garu ceļu. Fosets ir uzstādījis pasaules rekordus un guvis pirmās vietas, lidojot ar reaktīvajām lidmašīnām, planieriem un karstā gaisa baloniem, kā arī burājot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!