Foto: AFP/Scanpix

Četras nedēļas pirms Vācijas parlamenta vēlēšanām kancleres Angelas Merkeles galvenais sāncensis nostādījis izglītības jautājumus savas vēlēšanu kampaņas centrā.

"Mūsu mērķis ir apvienot visās mūsu federālajās zemēs snieguma atzīmes un mācību prasības augstos standartos," dokumentā, ar kuru svētdien iepazinusies ziņu aģentūra DPA, norādījis sociāldemokrātu (SPD) kanclera amata kandidāts Martins Šulcs.

Ar plānu par vienotu izglītības standartu ieviešanu visās 16 federālajās zemēs Šulcs vēlētājus plāno iepazīstināt pirmdien.

Atbilstoši Vācijas federālajai sistēmai par izglītību ir atbildīgas pavalstis, nevis centrālā valdība.

Federālās zemes daudzu gadu garumā centušās panākt, lai pavalstu skolu atestātus varētu labāk salīdzināt. Cita starpā, vairākas federālās zemes jau ieviesušas vienotus eksāmenu jautājumus.

Šulca plānā arī paredzēts 12 miljardus eiro investēt skolās, bezmaksas bērnu aprūpē, noteikt, ka līdz vidusskolas līmenim nav maksājama nekāda mācību maksa, kā arī noteikt, ka pamatskolu skolēniem visas dienas garumā ir tiesības uz pārraudzību.

"Mūsu valsts nākotni izšķirs mūsu bērnu izglītība. Tāpēc man kā kancleram labāka izglītība būs mans galvenais uzdevums," laikraksts "Bild" citē Šulca teikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!